Rabat, 16. prosinca 2019.

Božićni koncert u katedrali Svetog Petra u Rabatu

Gledatelji u dugom nizu, čekali su na kiši ispred katedrale Svetog Petra u Rabatu, u ponedjeljak navečer, puno prije no što su se otvorila vrata za božićni koncert, kojeg je u sklopu svog kulturnog programa organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske. Uzoriti kardinal Cristóbal LÓPEZ ROMERO uveličao je svojim prisustvom Božićni koncert.

Publici u Rabatu je ponuđen vrlo kvalitetan glazbeni trenutak u ponedjeljak 16. prosinca, tijekom tradicionalnog božićnog koncerta kojeg Veleposlanstvo Republike Hrvatske organizira za blagdane.

Ovogodišnje izdanje koncerta je izveo poznati hrvatski dvojac Mario Perestegi (orgulje) i Dario Teskera (truba), dvoje strastvenih profesionalnih glazbenika koji spadaju u red vrlo renomiranih umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Odjeci tradicionalnih hrvatskih djela, zatim djela Clérambaulta i Clarkea između ostalih s nezaobilaznom Tihom noći, vinuli su se uz kamene zidove katedrale u Rabatu.

Publika pristigla u velikom broju, napustila je katedralu oduševljena ovim glazbenim trenutkom.

Kao i dosadašnjih godina, po završetku koncerta je ponuđen koktel u rezidenciji VRH, tijekom kojeg su uzvanici mogli nastaviti druženje komentirajući glazbeni recital i upoznati umjetnike.