Rabat, 15. siječnja 2020.

Izlaganje povodom predsjedanja RH Vijećem EU, u Delegaciji EU u Rabatu.

Pod motom „Snažna Europa u svijetu punom izazova“, Hrvatska je po prvi puta u svojoj povijesti preuzela predsjedanje Vijećem EU, od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.
Tim povodom, hrvatska veleposlanica Jasna Mileta održala je izlaganje u Delegaciji EU u Rabatu pred okupljenim veleposlanicima EU.
U provom dijelu izlaganja, veleposlanica je prisutnima izložila globalne prioritete hrvatskog predsjedanja te istaknula prioritete programa hrvatskog predsjedanja EU. Prisutne je također upoznala s glavnim događajima na visokom nivou te tehničkom i parlamentarnom nivou.
U drugom djelu izlaganja, veleposlanica Mileta je prisutnima dala slikoviti prikaz  (PPP) o Hrvatskoj i njenim prirodnim, povijesnim i kulturnim bogatstvima. Govorila je o hrvatskom društvu, počevši od Domovinskog rata te izazovima tranzicije do stvaranja nove moderne Hrvatske države. Osvrnula se i na brojne doprinose Hrvata i Hrvatske cjelokupnom čovječanstvu, kao što je kravata, izmjenična struja i hidroelektrane Nikole Tesle, daktiloskopija Ivana Vučetića, pas Dalmatinac te brojni drugi vrijedni doprinosi.
Prisutnim veleposlanicima su podijeljeni promotivni materijali hrvatskog predsjedanja.